17 Nisan 2008 Perşembe

Köy enstitüsü mezunlarını unutmadılar




CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’na bağlı Eğitim Komisyonu üyeleri Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 68. yıldönümünde, enstitü mezunlarını unutmadılar. 25 köy enstitüsü mezunu ile bir yemekte araya gelen komisyon üyeleri, ardından mezunları partide ağırladılar. İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, köy enstitülerinin önemine değinerek, Cumhuriyetin ilk yılları ile birlikte yaşanan ilerlemede en büyük katkının köy enstitülerinden geldiğini söyledi.

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 68. yıldönümü nedeniyle 25 Köy Enstitüsü mezunu öğretmen ile yemekte bir araya gelen İl Kadın Kolları üyeleri, ardından il binasında misafir etti. İl Başkanı Kemal Karataş ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu sohbette, köy enstitülerinin ülkenin ilerlemesine yaptığı katkıdan söz edildi. Köy enstitülerinin yeniden kurulması gerektiğini ifade eden öğretmenler, millet olarak hızlı ilerleme ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için bunun şart olduğunu dile getirdiler.

İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ise, Köy Enstitüleri ve oradan mezun olan öğretmenler ile ne kadar övünülürse az geleceğini ifade ederek, “Onlar 68 yıl önce Cumhuriyet meşalesini yakıp o ışık ile ülkenin dört bir yanını aydınlatarak ülkenin çağ atlamasında önemli rol oynadılar. Yaktıkları o meşale bugün bile yetiştirdikleri öğrencileri halen ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

CHP İzmir kadın kollarının Eğitim komisyonunu kutlarım.Böyle güzel etkinliği tertipledikleri için.Köy enstitülerinin kuruluş yıldönümü nedediyle eli öpülesi öğretmenleri unutmadıkları için.CHP gibi cumhuriyeti kuran bir partide görev yapan tüm bayanlara sonsuz teşekkürler.......Ahmet Mutlu