5 Nisan 2008 Cumartesi

Kadınları hastalıklara karşı bilgilendirdiler - CHP Kadın Kolları’ndan sağlık taraması - 4 Nisan 2008 Cuma








CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kentin varoş mahallerine yönelik başlatılan sağlık taramaları devam ediyor. Bornova’nın Osmangazi Mahallesi’nde 180 kadını sağlık taramasına tabii tutan doktorlar, sağlık taramasına katılanlara kadın hastalıkları konusunda da bir seminer verdiler. Sosyal güvencesi olmayan 40 bayan ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Hastanesi’ne yönlendirilerek tedavileri üstlenildi.

Daha önce Bayındır, Menemen, Tire, Kınık, Menderes, Kiraz, Seferihisar, Selçuk ve Beydağ ilçelerinde ve köylerinde aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı bu kez metropol ilçelerden Bornova’da idi. Bornova Kadın Kolları’nın da destek verdiği çalışmada, İl Kadın Kolları Sağlık Komisyonu üyesi doktorlar Osmangazi ve çevre mahallerde ikamet eden 180 kadını sağlık taramasından geçirdi. Sağlık taramasından geçirilen bayanlara Ahmet Taner Kışlalı parkında, kadın hastalıkları konulu bir seminer de verildi. Parkta toplanan kadınlara CHP’li Bornova Belediyesi tarafından kadın bağı dağıtıldı. Bu arada yapılan sağlık taramasında hasta olduğu tespit edilen ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 40 bayan ise tedavilerinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne sevk edilerek tedavileri üstlenildi.

Sağlık taramasının yanı sıra mahalleli kadınların da sorunlarını dinleyen Kadın Kolu Üyeleri adına açıklama yapan, İl Kadın kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu, bu tür organizasyonlara imkânları ölçüsünde İzmir genelinde sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, “özellikle AKP iktidarının kendi politikası çerçevesinde mağdur edip kendine muhtaç etme mantığı ile sahipsiz bıraktığı varoşlarda halkımızın başta sağlık olmak üzere her türlü sorununda yanında oluyoruz. Ülkeyi geriye götürmek isteyen gerici güçlerin özellikle hedef aldığı bu insanlarımızı, yokluk ve yoksulluğun pençesine teslim etmeyeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok: