5 Mart 2008 Çarşamba

BASIN BÜLTENİ

Emperyalizm’e karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda,

Bağımsız, özgür, Laik Demokratik Türkiye mücadelesinde,

Binlerce kadın “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek; kanlarıyla, gözyaşlarıyla, azimle, inançla, onurla Cumhuriyete ulaştı. Onlar bugün sahip olduğumuz haklarımız, kazanımlarımız için can verdi. Cumhuriyetin yolunu aydınlattı. Oysa bugün Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor. Laik Demokratik Cumhuriyetin kazanımları ve Atatürk ilkeleri AKP iktidarı tarafından tek tek yok edilmeye çalışılıyor.

AKP iktidarı ve onun koltuk değnekliğini yapan MHP anayasanın 10. ve 42. maddelerinde ve Yüksek Öğrenim Kanunu’nun 17. maddesinde değişiklik yaparak türbanı yaşama geçirmeye çalışıyorlar.

Türban Özgürlük değildir. Türban Çağdışıdır.

Laik düzene karşıdır. Türbanın üniversitede serbest kalması kadınları ikinci sınıf vatandaş haline düşürmektedir. İthal bir kıyafet olan türban AKP hükümeti tarafından Türkiye’ye getirilmek istenmektedir.

Dinin inanç alanından çıkarılıp siyasallaşması istenmektedir. 6 Şubat 1937’da, yani bundan 71 yıl önce laiklik ilkesi anayasaya girmiştir.

Kadın haklarının eşitliğin ve özgürlüğün karşısında olan AKP hükümeti toplumu aşama aşama ılımlı İslam cumhuriyetine dönüştürme, cumhuriyeti, laikliği, ulusal devleti çökertme projesinin sahibidir.

Recep Tayyip Erdoğan “ben laikliğin teminatıyım” diyor. Haddini bil Tayyip Erdoğan. Senin bu sözüne kargalar bile güler. Sen önce dokunulmazlıkları kaldır. Rafa kaldırdığın yolsuzluk dosyaları için sen kendine teminat arayacak duruma geleceksin.

İyi dinle Recep Tayyip Erdoğan; laiklik ilkesinin özünde düşünce özgürlüğü vardır. Düşüncenin mutlak gerçek saygın özgürlüğü vardır. Düşüncenin doğmalardan, dayatmalardan, empoze edilen iman kategorilerinden sıyrılıp, her insanın aklıyla, düşüncesiyle, mantığıyla ulaşabileceği gerçeği ortaya kayma hakkının güvencesi vardır . “Sen bu özelliklerden çok uzak bir insansın!”

Atatürk devrimlerinin Türk kadınına 85 yıl önce verdiği haklar bugün tehlikededir…

Çünkü; AKP iktidarı kazanılmış haklarımıza düşmandır.

Anayasamızı, Laik Demokratik Cumhuriyetin temel değerlerini, bütünlüğümüzü, tarihsel çizgimizi, kimliğimizi hedef alan;

Hukuk devletini çiğneyen, Türkiye’yi rejim krizi devlet krizi endişelerine ve gerilimlerine sürükleyen,

Türkiye’yi kuşatan

Bu iktidar karşısında

Sessiz kalmayacağız

Herkes duysun!

Cumhuriyetle rövanş hazırlığı içerisinde olan

AKP iktidarına karşı,

Cumhuriyet kadınları olarak; görevlerimizi ve sorumluluklarımızı yerine getireceğimize söz veriyoruz!


Saygılarımızla,

CHP İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI

Hiç yorum yok: