14 Ocak 2008 Pazartesi

CHP İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANI, BİNLERCE BAYANA MEKTUP YOLLADI - YENİ ASIR - 24 Ekim 2006


Koşanoğlu, partisinin tüm kadınlara değer verdiğini belirterek, "Gelin, el ele verelim; daha etkin olalım" çağrısında bulundu.

Kadınların siyasette aktif rol almaları için bir çalışma başlatan CHP, İzmir'deki tüm kadınlara birer mektup göndererek aktif olarak siyasete davet etti. Bunun için muhtarlıklardan mahallelerde yaşayan tüm kadınların listesini aldıklarını belirten CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, binlerce mektubu posta kutularına bıraktıkları, bazılarına elden ulaştırdıklarını söyledi. Koşanoğlu, CHP'nin, kadınları siyasette manken olarak görmediği tek parti olduğuna dikkat çekti. Tüm kadınları, siyaset sahnesinde etkin olması gerektiğini kaydeden Kadın Kolları Başkanı Koşanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet devrimlerine inanmış, çağdaş kadınlarını tarihi sorumluluklar bekliyor. AKP, bugün ne yazık ki, kadınları siyasette dolgu malzemesi olarak kullanıyor. Vitrin için birkaç çağdaş görünümlü kadına ön planda yer veriyor, o kadar. Ancak CHP'de kadın ne vitrindir, ne manken, ne de dolgu malzemesi. İrtica kuşatması altındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı, her zamanki gibi biz kadınlar olacağız. Bu iktidarın kadınlarımızı, analarımızı kendi ortaçağ özlemleri haline getirmesine izin vermeyeceğiz."
Başkan Koşanoğlu, 10 günde 5 binden fazla mektubu kadınlara ulaştırdıklarını, çok olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: