14 Ocak 2008 Pazartesi

AKP'li Belediyeler izleniyor - Haber Ekspres - 10 Mayıs 2006 -

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, partisinin kadın kollarında görev yapan bayanların, AKP'li belediyelerin icraatlarını takip ettiklerini söyledi

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu, AKP'li belediyelerin Cumhuriyet'in temel değerlerine saldırdıklarını öne sürerek, "AKP'li belediyeler, söz birliği etmişçesine irticai faaliyetlerde bulunup yayınladıkları kitap ve bildirilerde şeriat özlemlerini yansıtıyorlar. Kadın kollarımızda görev alan bayanların eşleri belediyede geri işlere veriliyor, esnaf ise dışlanıyorlar. Partili kadınlarımızla bu durumu izlemeye başladık. Uygulamalarını rapor halinde kamuoyu ile paylaşıp gerçek yüzlerini ortaya çıkaracağız. Bu raporları mektuplaştırıp posta kutularına atarak halka ileteceğiz" dedi.

Türk kadınını imajını bozdular

AKP iktidarı ile Türk kadınının dışardaki imajının da bozulduğunu iddia eden Koşanoğlu, "Türbanlı kadınlar, çarşaflı kadınlar ve toplumun diğer yarısı olan erkeklerden tecrit edilmiş kadınlar. AKP iktidarından önce, bu simgeler çevremizde daha az, bize daha uzak ve yabancıydılar. AKP iktidarı ile çoğaldılar, şimdi hayatımızın her noktasındalar. Artık, bünyeleri 3 Kasım 2002'de taktığınız maskeyi taşıyamıyor. Belki de Sayın Başbakan'ın bu karanlık tablodan haberi yoktur. Tıpkı o 6'ıncı maddenin Terörle Mücadele Yasası'na nasıl konduğundan haberi olmadığı gibi" diye konuştu.

Cumhuriyetin teminatı CHP'dir

AKP'nin bu uygulamaları yaparken hiç beklemediği bir dirençle karşılaştığını da söyleyen Koşanoğlu, "AKP iktidarı ile palazlanan din istismarcılarının aydınlık geleceğimize koyduğu ipoteği kaldıracak olan ve irtica kuşatması altındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı her zamanki gibi CHP'dir. İnsanların özgürlüklerini, cumhuriyetin kazanımlarının pazarlanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Hiç yorum yok: