19 Ekim 2008 Pazar

CHP'NİN SAĞLIK TARAMALARI SÜRÜYOR - HABER EKSPRES - 19 EKİM 2008

CHP İzmir İl Kadın Kolları Sağlık Komisyonu tarafından kadın sağlığını korumak ve kadınların bilgilendirilmesi amacıyla yapılan sağlık taramaları devam ediyor.
İzmir'in Bergama ilçesinde Fevzipaşa ve Atatürk mahallelerinde yapılan sağlık taramasına yoğun katılım oldu. Özellikle orta ve üzeri yaştaki kadınlarda bir çok hastalığın erken teşhisi ve tedavisinin sağlanmasının amaçlandığı taramada, aile planlaması hakkında da kadınlara uzman doktorlar tarafından bilgiler verildi. Toplam 148 kadına aile planlaması eğitimi verilirken, 43 kadına da erken teşhiste çok önemli olan "smir testi" uygulandı.
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu sağlık çalışmalarının kadınların ayağına kadar götürülmesinin önemine değindi. İlçelerde, beldelerde, köylerde hala imkanı olmadığı için hastaneye gidemeyen kadınların bulunduğunu ifade eden Koşanoğlu, "Amacımız, bu kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmesidir. Bunun için CHP olarak çözüm üretmeye ve halkımızla içiçe olmaya devam ediyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: