31 Mayıs 2008 Cumartesi

Dayanışma dediğiniz İŞTE BÖYLE OLUR - Yenigün - 3 Haziran 2008



İzmir’in 28 ilçesini neredeyse 3 kez turlayan partinin kadın kolları üyeleri, vatandaşın dertlerini dinliyor, onları oy vermeye ikna ediyor.

Son aylarda yaşanan kavga ve tartışmalarla gündeme gelen CHP İzmir İl Örgütü’nde Kadın Kolları çalışmalarıyla takdir topluyor. Ana kademede yaşanan sorunların aksine birlik ve bütünlük içinde vatandaşı CHP’ye oy vermesi için ikna etmeye çalışan CHP Kadın Kolları, İzmir’in en uzak dağ köylerine kadar giderek halkın derdini dinliyor ve sorunları başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere CHP’li diğer belediyelere ileterek çözüm bulmaya çalışıyor.

Hedef yerel seçimler

Üç yıl önce atamayla geldiği İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda sırasıyla Ekrem Bulgun, Selçuk Ayhan, Zikri Dursun ve son olarak Kemal Karataş olmak üzere dört İl Başkanıyla birlikte çalışan ve partisi için arabasını bile satmak zorunda kalan Başkan Gülşen Koşanoğlu, sokakta yürüyen vatandaşı bile partiye üye yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Koşanoğlu, “genel seçimlerin ardından çalışmaya başladık. Köy gezilerimizi sürdürüyoruz. Gittiğimiz yerlerde bazen sağlık taraması da yapıyoruz. Halk bizi görünce gerçekten çok mutlu oluyor. Biz de partimize olan bakışın değiştiğini, desteğin arttığını görünce çok daha mutlu oluyoruz” dedi.

‘Çınara su taşıyoruz’

İzmir’in 28 ilçesinin neredeyse üç kez turlayan ve her gittikleri ilçeyi köylerine kadar gezen kadın kolları üyelerinin evlerinden, eşlerinden, çocuklarından geri kalarak CHP için emek harcadığını da vurgulayan Koşanoğlu, şöyle konuştu: “Biz çınara su taşımaya çalışıyoruz. Ama bazıları çınarın dallarını kesmek için her yolu yapıyor. Biz kadın kolları olarak birlik ve bütünlük içinde ortak hareket ederek çalışıyoruz. Omuz omuza, kimi zaman bir birimizin eksiklerini gideriyoruz. Bizim partimizin durumu belli. Bizim ayrı bir bütçemiz yok. İl Başkanlığına gelen ödenekten bize ayrılan payla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama tabi ki bu yeterli olmuyor. Bizler çoğu zaman gideceğimiz yere kendi cebimizden koyduğumuz paralarla gidiyoruz. Ama hiçbir zaman bundan şikâyet etmiyoruz.”

Kurultay delegesi bile değil

Görev yaptığı süre boyunca hiçbir yere adaylık için adı geçmeyen ve İl Kadın Kolları Başkanı olmasına rağmen kurultay delege listesine bile alınmayan Gülşen Koşanoğlu, ana kademede yaşanan kavga ve tartışmalara rağmen kadın kollarının başarılı çalışmalarını şu sözlerle ortaya koydu: “Biz derdimizle iyi geçinmeyi öğrendik. Keşke başkaları da bunu yapsa… Eğer herkes derdiyle iyi geçinmeyi öğrenirse bu tür sorunlarda yaşanmaz. Biz bunu sadece il kadın kolları olarak değil, tüm ilçe kadın kolları olarak yakaladık. Birlik olarak partimiz için çalışmaktan başka bir düşüncemiz olmadığı için sorunda olmuyor.”

Halk bize en çok kavgaları soruyor

Atama geldiği İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı başarılı bir şekilde yöneten Gülşen Koşanoğlu, örgütte yaşanan tartışmalara girmekten kaçınsa da, “Artık bu tür tartışmalar bir kenara bırakılmalı” yorumunu yapmadan da edemedi. Gittikleri her yerde örgütte yaşanan kavgaların kendilerine sorulduğunu doğrulayan Koşanoğlu, şöyle konuştu: “Biz tüm olumsuzluklara rağmen partimizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrat ve çok sesli bir yapısı olduğunu ve bu tartışmaların bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Kimi zaman zor anlar yaşasak da, bir süre sonra konuştuğumuz kişilerin partimize karşı bakışları değişiyor. Biz bu tartışmaları değil, partimizin politikalarını anlatıyor, halkın sorunlarını dinliyoruz.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

CHP İzmir Kadın Kollarının İzmir'in köy ve beldelerinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlarım. Umarım ki bu çalışmalar Türkiye'nin diğer illerinde de yapılıyor olamsıdır. Bu çalışmalar halk olarak bize umut oluyor.

Ayşegül USLU