27 Haziran 2010 Pazar

İzmir’in göbeğinde utandıran manzara - Milliyet 25.06.2010

CHP Kadın Kolları İzmir il yönetimindeki üyeler, İnciraltı Bahçelerarası’ndaki çiçek bahçelerinde çalışan ve yoksulluktan barakada yaşayan aileleri ziyaret etti. Birsen Uyanıkdirik, ‘Kriz teğet geçti’ diyen Hükümet yetkililerinin, Türkiye’nin batıya açılan penceresi İzmir’in göbeğinde barakada yaşayanları görmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Buradaki vatandaşlarımızı kriz ve yoksulluk teğet geçmemiştir. Yaşanan utanç verici manzaradan utanması gereken, çoluk çocuğu açlığa terk eden zihniyet bellidir. AKP iktidarı yandaşlarına pembe tablolar çizerken, vatandaş hayatta kalma mücadelesi veriyor.” CHP’li kadınlar, yerel yöneticilerle görüşerek barakada yaşayanlara yardımcı olacakları sözünü verdi.

BARAKALARDA YOKSULLUK - 21 HAZİRAN 2010



CHP İzmir İl Kadın Kollarına bağlı çalışan Yerel Yönetimler ve Çevre komisyonu, çeşitli yerlerden göçlerle gelen İnciraltı Bahçelerarası’nda barakalarda konaklayan yoksul insanları ziyaret etti. Gittikleri çadırlara yanlarında yiyecek, içecek ve ayakkabı götürerek onların sıkıntılarını biraz olsun paylaşmaya çalıştılar.

GÜÇSÜZLER EVİ ZİYARETİ - 18 HAZİRAN 2010






CHP İzmir İl Kadın Kollarına bağlı çalışan Kültür Sanat ve Basın komitesi, Babalar Günü nedeniyle Karşıyaka Örnekköy’de bulunan Müyesser Tufan Güçsüzler Evini ziyaret etti. Buradaki sakinlerle vakit geçiren kadınlar onların babalar gününü kutlayarak yanlarında getirdikleri ufak hediyeleri onlara dağıttı.

TİRE DAĞDERE KÖYÜ ZİYARETİ - 17 HAZİRAN 2010



CHP İzmir İl Kadın Kolları, Tire Kadın Kolları ile birlikte Tire’ye 25km uzakta Dağdere Köyünü ziyaret ettiler. Köylülerle bir araya gelen CHP’li kadınlar, köylülerin dertlerini dilediler. Ziyaretleri sırasında 3 köylü vatandaş CHPli kadınları evlerinde misafir ederek yemek ikram etti. İl kadın kolu başkanlığına bağlı eğitim komisyonu, işsiz gençlerin kahvelerde oturmak zorunda kalması nedeniyle en kısa zamanda kitap toplayarak Dağdere köyünde bir kütüphane kurma sözü verdiler.

Bayraklı Doğançay Köyü Ziyareti - 10 Haziran 2010




CHP İzmir İl Kadın Kolları, CHP Bayraklı kadın kolları ile birlikte önce Tepekule’ye giderek Şırnak’ta şehit düşen askerimizin ailesini ziyaret etti. Bu ziyaretin sonrasında Doğançay Köyüne giderek köydeki Tahtacı Derneği’nde köylü kadınlarla bir araya geldiler. Toplantı sırasında kadınların sıkıntılarını dinleyen CHP kadın kolları üyeleri, bu sıkıntıları belediye başkanına iletmek üzere köyden ayrıldılar.

6 Haziran 2010 Pazar

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı Genişletilmiş Kadın Kolları Toplantısı - 5 Haziran 2010






CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan Haziran ayı genişletilmiş kadın kolları toplantısına yine 30 ilçeden yoğun bir katılım gerçekleşti. Başkan Gülşen Koşanoğlu toplantıda yaptığı konuşmasına 47.ölüm yıldönümü olan büyük Türk ozanı Nazım Hikmet'i anarak başladı. Konuşması sırasında Gazze'ye giderken İsrail'in müdahalesi ile karşılaşan yardım gemisi, anayasa değişiklikleri ve ülke gündeminde olan diğer siyasi konulara değinen başkan Koşanoğlu, toplanıyı şu sözlerle bitirdi;
"Bilmek sorumluluktur, bilmek sorgulamaktır, bilmek ışığa doğru harekete geçmektir. O ışık Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Partimizi iktidar yapıp ülkemizi AKP'den kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

5 Haziran 2010 Cumartesi

Seferihisar Beyler Köyü Ziyareti






CHP İl Kadın Kolları, Gülşen KOŞANOĞLU başkanlığında köylerdeki çalışmalarına devam ediyor. Yeni duraklarını Seferihisar'a bağlı Beyler Köyü olarak belirleyen İl Kadın Kolları, bir araya geldikleri köylü kadınların yoğun ilgisi ile karşılaştı, hem onların sıkıntılarını dinledi hem de CHP iktidarında yapılacakları anlattı.

Mayıs Ayı CHP İl Kadın Kolları Genişletilmiş Toplantısı





CHP İl Kadın Kollarının her ay düzenli olarak yaptığı "İl Kadın Kolları Genişletilmiş Toplantısı" mayıs ayında da çok sayıda partili kadının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı sırasında, yapılan ve yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Deniz BAYKAL'a Destek Mitingi



Alçakça bir komploya uğrayarak genel başkanlık görevini bırakan Sayın Deniz BAYKAL'a destek vermek amacı ile Ankara'da düzenlenen mitinge katılan İl Kadın Kolları binlerce kişiyle birlikte Sayın Deniz BAYKAL'a destek verdi.

Bayınıdır Çiçek Festivali



CHP İl Kadın Kolları, Baındır'da her yıl düzenlenen "çiçek festivali" için ilçeye gitti.

Alaçatı Belde Kadın Kolları İle Toplantı




CHP İl Kadın Kolları, Alaçatı CHP Belde Kadın Kollarını ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

1 Mayıs Coşkusu


CHP İl Kadın Kolları, aralarında il başkanı Ekrem BULGUN'un da olduğu bir çok partiliyle beraber, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı kutlamalarına katıldılar.