25 Nisan 2010 Pazar

CHPli Kadınlar Köylerde Propaganda Atağında - 23 Nisan 2010 Milliyet





Kahvehanelerde köylülerle sohbet de eden Koşanoğlu, köylünün haciz ve mahkeme kıskacında yaşadığını, borcunu ödeyebilmek için tarlasını, hayvanını satıp, kahvehanede boş oturduğunu belirtti, “İktidar hâlâ yaptıklarına reform diyor. Siz de onlara sandıkta reform yapın” dedi.

CHP’li Kadınlar Köylere Girdi - Hürriyet 22 Nisan 2010

İZMİR’de CHP’li kadınlar, köyleri gezerek, Hükümet’in tarım politikalarını eleştiriyor. Bayındır’ın Yakapınar ve Turanlı köylerine bilgisayar hediye eden CHP’liler, tarımda üretimin çöktüğünü, mühendislerin iş bulamadığını söyledi. CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Gülşen Koşanoğlu, partili kadınlarla birlikte gittiği köylerde propaganda yapıyor. Bayındır’ın Yakapınar ve Turanlı köylerinin muhtarlarına bilgisayar hediye eden CHP’li kadınlar kahvehanelerde de köylülerle sohbet etti. İl Başkanı Koşanoğlu, köylünün haciz ve mahkeme kıskacında yaşadığını, borcunu ödeyebilmek için tarlasını hayvanını satıp, kahvehanede boş oturduğunu belirterek, “Devlet tarımdan desteğini çekti. Köylü tasfiye edildi. Bir umutla kente göçen köylü orada da karnını doyuramayınca geri dönüyor. Köylü kendi toprağında ırgatlaşarak sözleşmeli üreticiye dönüştü. Tarım arazileri yabancıların eline geçti. İktidar hala yaptıklarına ‘reform’ diyor. Siz de sandıkta reform yapın” dedi.

20 Nisan 2010 Salı

Köy Enstitülerinin 70. Kuruluş Yıldönümü




CHP İzmir il kadın kolları, köy enstitülerinin 70.kuruluş yıl dönümünde köy enstitüsü öğretmenleri ile CHP il başkanlığında bir araya geldiler. Köy enstitülerinin kurulduğu dönemde, genç cumhuriyete olan büyük katkısının bir kez daha dile getirildiği ziyarette, köy enstitülerinin Türkiye’de adeta bir meşale gibi aydınlanma sağladığını ve bugün bile hala onların yetiştirdiği öğrencilerin Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı olarak önemli görevlerde mücadelelerini sürdürdükleri belirtildi.

Dikili İlçesi Ziyareti ve Esnaf Çalışması






CHP İzmir İl Kadın Kolları Dikili’ye giderek hem CHP İlçe Başkanı Veli Karaman hem de ilçe yöneticileri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu. Daha sonra ilçe başkanı ve ilçe yöneticilerinin de katılımlarıyla ilçede esnaf çalışması yapılarak, esnafın dertleri dinlendi. Esnafa CHP iktidarında mutlaka bir kobi bakanlığının da kurulacağını belirten Gülşen Koşanoğlu, esnaf ve vatandaştan CHP ye verdikleri desteği arttırarak sürdürmelerini istedi.

15 Nisan 2010 Perşembe

CHP’li Kadınların “Laiklik” Vurgusu - Yenigün - Radikal


13 Nisan 2010

CHP İzmir İl Kadın Kolları, laikliğin kabul edilişinin 82. yıldönümü sebebiyle bir toplantı düzenledi. Toplantıya, 30 ilçeden gelen CHP Kadın Kolları temsilcileri, İlçe Başkanları, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ve vereceği bir konferans için İzmir’de bulunan Murat Karayalçın katıldı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, 9 Nisan 1928’de, 1924 anayasasında yapılan değişiklikle “Devletin dini İslam’dır” ibaresinin kaldırıldığını ve laik ilkesinin kabul edildiğini belirterek, günümüz AKP iktidarının laiklik karşıtı eylem ve söylemlerine dikkat çekti. Koşanoğlu “AKP’nin ikinci iktidar döneminde de, Türkiye zor günler geçirmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığını tek elde toplayan siyasal iktidar, yeni döneme totaliter bir anlayışla başlamış, bu günlerde anayasa tartışmalarıyla pervasızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Dış dinamiklerin ve içteki tarikatçı, şeriatçı güçlerin isteklerine hayır diyemeyen başbakanın siyasi kimliği, laik cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenmesine izin vermemektedir” dedi. Toplantıya katılan Murat Karayalçın ise yaptığı konuşmada, laiklik ilkesinin sadece söylemde değil, uygulamada da hayata geçirilmesi ve yaşatılmasıyla, Türkiye’nin medeni ve çağdaş bir ülke olmaya devam edeceğini belirterek, “Elbette ki bunun olmasını istemeyecek, ülkemizin laik düzenden uzaklaştırıp, cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyecek güçler olacaktır ve günümüzdeki iktidar sahiplerinin içinde de bu güçler mevcuttur. Bugün burada toplanan kadınlarımız başta olmak üzere, Atatürk’e ve onun devrimlerine inanmış, bağımsızlığı yaşam biçimi edinmiş, eşitliğe ve inanç özgürlüğüne inanan halkımızla, neye hizmet ettiği belli olmayan bu karanlık güçlerle mücadele etmeye ve tarihte olduğu gibi heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

3 Nisan 2010 Cumartesi

GÜRÇEŞME HUZUR EVİ ZİYARETİ








18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle CHP İl Kadın Kolları'na bağlı eğitim komisyonu Gürçeşme huzur evini ziyaret etti. Huzur evi sakinleriyle sohbet eden kadınlar onlarla hoşça vakit geçirdiler.

KINIK ÇALIŞMASI








CHP İl Kadın Kolları Kınık ilçesini ziyaret ederek Kınık halkıyla kucaklaştı. Kınıklılardan yoğun ilgi gören kadın kolları, Kınık sokaklarında CHP'nin güncel sorunlarla ilgili görüşlerini de halkla birebir paylaştı.

ÇİĞLİ ZİYARETİ



Çiğli CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden il kadın kolları, partili kadınlarla bir toplantı yaptı. İlçe kadın kolları oluşturuldu. Toplantıya ilçe başkanı A.Rıza Koçer de katıldı.