31 Ekim 2008 Cuma

İKNADA YARATICILIK SEMİNERİ



CHP İzmir İl binasında CHP'ye yeni katılan bayan üyelere yönelik olarak "İknada Yaratıcılık Semineri" verildi.

28 Ekim 2008 Salı

Buca Sağlık Taramamız






22.10.2008 Salı günü Buca ilçemizin Çamlık mahallesinde, CHP İzmir İl Kadın Kolları'nın Sağlık Komisyonu tarafından sağlık taraması gerçekleştirildi.

İl Kadın Kolu Başkanı Gülşen Koşanoğlu, Buca ilçe kadın kolu başkanı Zuhal Babat ve yönetim kurulu üyeleri de etkinlikte hazır bulundu. Sağlık ekibi uzmanları bayanlara önce slayt gösterisi ile aile planlaması, meme ve rahim ağzı kanseri hakkında bilgi sundular. Yaklaşık 170 bayanın katıldığı bilgilendirme toplantısından sonra 43 bayan simir testi yaptırdı. CHP kadın kollarının bu çalışması Çamlık mahallesi halkı tarafından ilgi ile izlendi. Tepkiler çok olumluydu. Ayaklarına kadar gelen bu hizmetten bayanlar çok mutlu oldular.

22 Ekim 2008 Çarşamba

İmza Kampanyası




18.10.2008 günü Gaziemir ilçesinde İzmir Yerel Gündem 21 Engelliler Çalışma Grubu'nun düzenlediği "B.M. Engelli İnsan Hakları Sözleşmesinin" T.B.M.M.tarafından onaylanması için yapılan imza kampanyasına,İl Kadın Kolu başkanı Gülşen Koşanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri,Gaziemir ilçe başkanı Yüksel Demirsoy, ilçe kadın kolu başkanı Hediye Kahya ve yönetim kurulu üyeleri katılarak imzaları ile destek olmuşlardır.

Selçuk Ziyaretimiz



19 Ekim 2008 Pazar

CHP'NİN SAĞLIK TARAMALARI SÜRÜYOR - HABER EKSPRES - 19 EKİM 2008

CHP İzmir İl Kadın Kolları Sağlık Komisyonu tarafından kadın sağlığını korumak ve kadınların bilgilendirilmesi amacıyla yapılan sağlık taramaları devam ediyor.
İzmir'in Bergama ilçesinde Fevzipaşa ve Atatürk mahallelerinde yapılan sağlık taramasına yoğun katılım oldu. Özellikle orta ve üzeri yaştaki kadınlarda bir çok hastalığın erken teşhisi ve tedavisinin sağlanmasının amaçlandığı taramada, aile planlaması hakkında da kadınlara uzman doktorlar tarafından bilgiler verildi. Toplam 148 kadına aile planlaması eğitimi verilirken, 43 kadına da erken teşhiste çok önemli olan "smir testi" uygulandı.
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu sağlık çalışmalarının kadınların ayağına kadar götürülmesinin önemine değindi. İlçelerde, beldelerde, köylerde hala imkanı olmadığı için hastaneye gidemeyen kadınların bulunduğunu ifade eden Koşanoğlu, "Amacımız, bu kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmesidir. Bunun için CHP olarak çözüm üretmeye ve halkımızla içiçe olmaya devam ediyoruz" dedi.

CHP'Lİ KADINLAR BERGAMA'DA - YENİGÜN - 19 EKİM 2008



CHP İzmir İl Kadın Kolları, Sağlık Komisyonu tarafından, kadın sağlığını korumak ve kadınların bilgilendirilmesi için yapılan "Sağlık Taramaları" devam ediyor. Bergama’da ikinci kez yapılan sağlık taramaları bu kez, Fevzipaşa ve Atatürk mahallelerinde, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

17 Ekim 2008 Cuma

CHP’li Kadınlar Yerel Seçimlerde Türkiye’yi AKP’nin Elinden Kurtaracağız Dediler.





CHP İzmir il kadın kolları her ay düzenlediği genişletilmiş kadın kolları toplantısını gerçekleştirdi. İzmir’in 28 ilçesinden kadın kolu başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, il kadın kolları başkanı Gülşen KOŞANOĞLU "29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler bir kader seçimi olacaktır. Türkiye’ye sahip çıkma günü olacaktır" dedi.

KOŞANOĞLU sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu vatanı Sakarya’da ve Çanakkale’de kurtardık. Şimdi de sandıkta kurtaracağız. Atatürk’ün Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Partili kadınlar olarak çalışma tempomuzu daha da arttırarak İzmir’i asla AKP’ye teslim etmeyeceğiz. AKP’ye İzmir de geçit yok. Tüm örgüt elele vererek Türkiye’yi AKP’nin elinden kurtaracaktır."

16 Ekim 2008 Perşembe

CHP'Lİ KADINLAR İDDİALI - YENİGÜN - 16 EKİM 2008




İl başkanlığı binasında ilçe kadın kolları yöneticileriyle bir araya gelen Koşanoğlu, çalışmalara hız verilmesini istedi

CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, “AKP’ye İzmir’de geçit vermeyeceğiz” dedi. Her ilçede sandık başında görevlendirilecek isimlerin biran önce belirlenmesini isteyen Koşanoğlu, “Bu seçim Türkiye’nin geleceğini şekillendiren bir seçim olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak sandığımıza sahip çıkacağız. Bunun için her ilçede mahalle örgütlenmelerimizi tamamladık. Bu seçimde sandık başlarını boş bırakmayacağız” diye konuştu.

CHP olarak İzmir’de 30 ilçenin tamamında zafer kazanacaklarını dile getiren Koşanoğlu, kadın kolları olarak bu doğrultuda çalışmalara hız verdiklerini söyledi. İl kadın kolları olarak ilçelerle koordineli bir çalışma yürüttüklerini de belirten Koşanoğlu, siyasette kadının büyük önemi olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Bu yerel seçimlerde biz kadınlara çok daha iş düşüyor. Bu yüzden bu seçimlerde de kadın adaylara daha fazla yer verilmesini istiyoruz. Partimizin de bunu dikkate alacağına inanıyorum.”

11 Ekim 2008 Cumartesi

Karşıyaka'nın Şemikler, Demirköprü ve Yalı Mahallelerinde Yapılan Sağlık Taraması







CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'na bağlı Sağlık Komisyonu'nun hazırladığı sağlık çalışmaları durmaksızın devam etmektedir. Uzmanlar eşliğinde yapılan sağlık taraması bu kez de 07.10.2008 saat:12.oo'de Karşıyaka ilçesinin Şemikler, Demirköprü ve Yalı mahallelerinde gerçekleştirildi. Kadınlara yönelik olarak, meme ve rahim ağzı kanseri ve aile planlaması hakkında eğitim verildi. Kadınların sorularına uzmanlarımız cevap vererek onları aydınlattılar. Ayrıca 150 kişilik katılım sağlanan bu çalışmada 35 kadından smir alındı. Sağlık taramasına ilgi çok güzeldi, yöre halkı bu çalışmaların devam etmesini istediler ve teşekkür ettiler.

9 Ekim 2008 Perşembe

CHP'li Kadınlar İkna Dersi Alacak - Milliyet Ege - 3 Ekim 2008



CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Gülşen Koşanoğlu, örgüte beden dili, iletişim ve iknada yaratıcılık eğitimi verileceğini söyledi.

Koşanoğlu, “Üyelerimiz bir seçmenin kapısına gittiği zaman insanları nasıl ikna edebileceğini iyi bilmeli” dedi.

7 Ekim 2008 Salı

Bayındır ve Tire Ziyaretleri



19 Eylül 2008 günü saat 12.oo'de İl kadın Kolları üyeleri, Gülşen Koşanoğlu Başkanlığında Bayındır ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. İlçe başkanı Şenay Çetinbaş ile birlikte bByındır pazarında çalışma yapıldı. Halk gazetesi ve sosyal güvenlik yasası ile ilgili kitapçıklar dağıtıldı. Aynı gün saat 17.oo'de Tire İlçeye gidilerek aynı çalışmalar Tire'nin köylü pazarında da gerçekleştirildi. Çalışmalar başarılı geçti.

Konak İlçesininin Kahramanlar semtinde esnaf ziyareti



17.09.2008 günü saat:14.oo'te İl Kadın Kolları ve Konak İlçe Kadın Kolları, Gülşen Koşanoğlu başkanlığında, Konak İlçesininin Kahramanlar semtinde esnaf ziyareti yaptılar. Esnafla görüşmeler yapılarak CHP'nin Halk gazetesi ve Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili kitapçıklar dağıtıldı. Esnaf, AKP'yi şikayet etti.