27 Haziran 2008 Cuma

İzmir’de Ulaşılmadık Kadın Kalmayacak….









CHP İzmir İl Kadın Kollarının iki seneden beridir sürdürdüğü Eğitim ve Sağlık toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda son çalışma Güzelbahçe’nin beldesi Yelki’de gerçekleştirildi. İl Kadın Kolları beraberlerinde Beldelere götürdükleri uzman doktorlarla öncelikle kadınlara yönelik “Aile Planlaması” eğitimi verirken daha sonrada “Kemik Ölçümleri ve Sinir Testi” uygulamasını gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen KOŞANOĞLU,“Bugüne kadar bu sağlık ve eğitim çalışmalarıyla binlerce kadınımıza ulaştık, her seferinde de büyük ilgi ve katılımla karşılaştık buda yaptığımız işin amacına ulaşması açısından bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu. KOŞANOĞLU “Bize göre sağlıklı bir toplum ve gelecek önce kadının sağlıklı olmasıyla mümkündür. Bunun için İzmir’in gidilmedik köyü, beldesi ve ilçesi bırakmamaya kararlıyız şu ana kadar gidemediğimiz çok az ilçemiz kaldı ama onlara da sırasıyla ulaşacak ve kadınlarımızın sorunlarına çare olmaya çalışacağız, CHP’liler olarak bizler sadece seçim zamanında,ellerinde kalitesiz kömürlerle ve nerden geldiği belli olmayan gıda paketleriyle halkın sağlığıyla oynayanlara benzemediğimizi,seçim olsun olmasın her koşulda halkımızın yanında olduğumuzu gösteriyor ve bunun karşılığını da halkımızdan fazlasıyla alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Genişletilmiş İl Kadın Kolları Toplantısı


Genişletilmiş İl Kadın Kolları toplantımız 7 Haziran 2007 günü saat 13.00'de il binasında gerçekleştirildi.

Çiğli Ziyaretimiz...



CHP İzmir İl Kadın Kolları geçtiğimiz günlerde Çiğli Sabiha Gökçen Anaokulu'nu ziyaret etti. Ayrıca Çiğli'li esnaflarla görüşmelerde bulundu.

Karaburun, Ödemiş İlçeleri ve Menemen İlçesi Asarlık Beldesi'nde Sağlık Taramaları Gerçekleştirdik





Ödemiş ve Karaburun ilçeleri ile Menemen ilçesi Asarlık Beldesi'nde CHP İl Kadın Kolları Sağlık Komisyonu geçtiğimiz günlerde sağlık taramaları gerçekleştirdi.

19 Haziran 2008 Perşembe

Bedava Sağlık Hizmeti - Milliyet Ege - 19 Haziran 2008

CHP İzmir İl Kadın Kolları, Aliağa’da sağlık taraması yaptı. Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu,“İki yılı aşkın sürede binlerce kadınımızın ayağına bir çok hizmeti götürdük. Uzun süredir de sağlık taramalarıyla kadın ve toplum sağlığı için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sağlık taraması yapıldı - Yenigün -18 Haziran 2008


CHP İzmir İl Kadın Kollarının, ilçelerde düzenlediği etkinliklerle sağlık taraması hizmeti verdiği bildirildi. CHP İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, kadın kollarının yaklaşık iki senedir sürdürdüğü sağlık taramalarına son olarak Aliağa ilçesinde yapılan ’’Aile Planlaması Eğitimi ve Sinir Testi’’ ile devam edildiği belirtildi. Aliağa’da uzman doktorlar ve modern cihazlarla yapılan sağlık taramasında yoğun ilgi gösterildiği ve yaklaşık 150 kadına aile planlaması konusunda eğitim verildiğinin kaydedildiği açıklamada, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu’nun şu değerlendirmelerine yer verildi: ’’İki yılı aşkın sürede binlerce kadınımızın ayağına birçok hizmeti götürdük, uzun süreden beri de sağlık taramalarıyla kadın ve toplum sağlığı için çabalıyoruz.

Ancak bu ülkede iktidarda bulunan zihniyetten birileri çıkıp da ’Kadın dediğin doğurur başka da bir işe yaramaz’ anlamına gelebilecek sözler sarf edebiliyor. Hem de doğan her çocuğun sayelerinde binlerce dolar borçlu doğduğunu, yetersiz sağlık koşulları ve beslenme yüzünden bebek ve anne ölümlerinin her geçen gün arttığı ülkemizde Başbakan sıfatını taşıyan kişi bu sözleri kadınlarımızla dalga geçer gibi söyleyebiliyor.’’ Açıklamada, sağlık taraması etkinliklerinin Aliağa ilçesinin ardından Ödemiş’te devam edeceği de bildirildi.

18 Haziran 2008 Çarşamba

CHP'li Kadınlar Sağlık Taraması İçin Yollarda



Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları yaklaşık iki senedir sürdürdüğü sağlık taramalarına Aliağa İlçesinde yapılan “Aile Planlaması Eğitimi ve Sinir Testi” ile devam etti. Aliağa’da yaklaşık 150 kadına verilen eğitimler ve yapılan sağlık taramalarına gösterilen yoğun ilgi sebebiyle çalışmalar akşam saatlerine kadar sürdü. Yapılan çalışmalarda modern cihazlar ve uzman doktorlarla sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanma imkanı bulamayan kadınların sağlık problemlerinin teşhisi ve tedavisi amaçlanıyor. Yapılan çalışmalar sonrası bir açıklama yapan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen KOŞANOĞLU “İki yılı aşkın sürede binlerce kadınımızın ayağına bir çok hizmeti götürdük,uzun süreden beri de sağlık taramalarıyla kadın ve toplum sağlığı için çabalıyoruz. Ancak bu ülkede iktidarda bulunan zihniyetten birileri çıkıp da,kadın dediğin doğurur başka da bir işe yaramaz anlamına gelebilecek sözler sarf edebiliyor. Hem de doğan her çocuğun sayelerinde binlerce dolar borçlu doğduğunu,yetersiz sağlık koşulları ve beslenme yüzünden bebek ve anne ölümlerinin her geçen gün arttığı ülkemizde Başbakan sıfatını taşıyan kişi bu sözleri kadınlarımızla dalga geçer gibi söyleyebiliyor” dedi. KOŞANOĞLU sözlerini “Bu zihniyeti taşıyan ve kadınların sosyal hayattan soyutlanarak sadece türban ve kara çarşaflarla kapanmasını yeterli görmeyerek onları dört duvar arasına mahkum etmeye çalışan AKP iktidarına kadınların ilk seçimlerde tokat gibi bir cevap vereceğine inandığını” söyleyerek tamamladı.

CHP’li kadınların sağlık taramalarında bir sonraki durağı Ödemiş İlçesi olacak.