31 Mayıs 2008 Cumartesi

Dayanışma dediğiniz İŞTE BÖYLE OLUR - Yenigün - 3 Haziran 2008



İzmir’in 28 ilçesini neredeyse 3 kez turlayan partinin kadın kolları üyeleri, vatandaşın dertlerini dinliyor, onları oy vermeye ikna ediyor.

Son aylarda yaşanan kavga ve tartışmalarla gündeme gelen CHP İzmir İl Örgütü’nde Kadın Kolları çalışmalarıyla takdir topluyor. Ana kademede yaşanan sorunların aksine birlik ve bütünlük içinde vatandaşı CHP’ye oy vermesi için ikna etmeye çalışan CHP Kadın Kolları, İzmir’in en uzak dağ köylerine kadar giderek halkın derdini dinliyor ve sorunları başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere CHP’li diğer belediyelere ileterek çözüm bulmaya çalışıyor.

Hedef yerel seçimler

Üç yıl önce atamayla geldiği İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda sırasıyla Ekrem Bulgun, Selçuk Ayhan, Zikri Dursun ve son olarak Kemal Karataş olmak üzere dört İl Başkanıyla birlikte çalışan ve partisi için arabasını bile satmak zorunda kalan Başkan Gülşen Koşanoğlu, sokakta yürüyen vatandaşı bile partiye üye yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Koşanoğlu, “genel seçimlerin ardından çalışmaya başladık. Köy gezilerimizi sürdürüyoruz. Gittiğimiz yerlerde bazen sağlık taraması da yapıyoruz. Halk bizi görünce gerçekten çok mutlu oluyor. Biz de partimize olan bakışın değiştiğini, desteğin arttığını görünce çok daha mutlu oluyoruz” dedi.

‘Çınara su taşıyoruz’

İzmir’in 28 ilçesinin neredeyse üç kez turlayan ve her gittikleri ilçeyi köylerine kadar gezen kadın kolları üyelerinin evlerinden, eşlerinden, çocuklarından geri kalarak CHP için emek harcadığını da vurgulayan Koşanoğlu, şöyle konuştu: “Biz çınara su taşımaya çalışıyoruz. Ama bazıları çınarın dallarını kesmek için her yolu yapıyor. Biz kadın kolları olarak birlik ve bütünlük içinde ortak hareket ederek çalışıyoruz. Omuz omuza, kimi zaman bir birimizin eksiklerini gideriyoruz. Bizim partimizin durumu belli. Bizim ayrı bir bütçemiz yok. İl Başkanlığına gelen ödenekten bize ayrılan payla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama tabi ki bu yeterli olmuyor. Bizler çoğu zaman gideceğimiz yere kendi cebimizden koyduğumuz paralarla gidiyoruz. Ama hiçbir zaman bundan şikâyet etmiyoruz.”

Kurultay delegesi bile değil

Görev yaptığı süre boyunca hiçbir yere adaylık için adı geçmeyen ve İl Kadın Kolları Başkanı olmasına rağmen kurultay delege listesine bile alınmayan Gülşen Koşanoğlu, ana kademede yaşanan kavga ve tartışmalara rağmen kadın kollarının başarılı çalışmalarını şu sözlerle ortaya koydu: “Biz derdimizle iyi geçinmeyi öğrendik. Keşke başkaları da bunu yapsa… Eğer herkes derdiyle iyi geçinmeyi öğrenirse bu tür sorunlarda yaşanmaz. Biz bunu sadece il kadın kolları olarak değil, tüm ilçe kadın kolları olarak yakaladık. Birlik olarak partimiz için çalışmaktan başka bir düşüncemiz olmadığı için sorunda olmuyor.”

Halk bize en çok kavgaları soruyor

Atama geldiği İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı başarılı bir şekilde yöneten Gülşen Koşanoğlu, örgütte yaşanan tartışmalara girmekten kaçınsa da, “Artık bu tür tartışmalar bir kenara bırakılmalı” yorumunu yapmadan da edemedi. Gittikleri her yerde örgütte yaşanan kavgaların kendilerine sorulduğunu doğrulayan Koşanoğlu, şöyle konuştu: “Biz tüm olumsuzluklara rağmen partimizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrat ve çok sesli bir yapısı olduğunu ve bu tartışmaların bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Kimi zaman zor anlar yaşasak da, bir süre sonra konuştuğumuz kişilerin partimize karşı bakışları değişiyor. Biz bu tartışmaları değil, partimizin politikalarını anlatıyor, halkın sorunlarını dinliyoruz.”

27 Mayıs 2008 Salı

Menemen belde ve köy ziyaretleri





21.05.2008 günü saat 11.30 da İl'den hareket edilerek Menemen İlçe kadın kolları ile birlikte Emiralem beldesinde, Çukurköy ve Belenköyü kahvehanelerine ve evlere çat kapı ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

İl Kadın Kollarının bahar gezisi





CHP İzmir İl Kadın Kollarına bağlı Kültür, Sanat ve Basın Komisyonu'nun hazırladığı bahar gezisi ilçe kadın kolları üyelerinin de katılımıyla gerçekleşmiştir. Gezi kapsamında 23.05.2008 tarihinde Bergama Kozak Yaylası ve Çandarlı beldesine gidilmiştir.

CHP’li kadınlar köylerde - Yenigün - 26 Mayıs 2008



Yapılan sohbetlerde ortak şikâyet konusu tarımın ve çiftçinin iktidar tarafından önemsenmemesi oldu...

CHP İzmir İl Kadın Kolları İzmir’de gidilmedik köy bırakmamaya kararlı. Kadın kollarının yaklaşık iki senedir devam eden köy ziyaretlerinin yeni adresi Menemen’in Emiralem beldesine bağlı Çukur ve Belen köyleriydi. Ziyaret öncesi Menemen CHP Kadın Kolu üyeleriyle buluşan il kadın kolları üyeleri önce Emiralem beldesinde ardında da köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm ziyaretler oldukça sıcak bir ortamda geçerken ziyaretlrin uğrak yeri diğer köy ziyaretlerinde olduğu gibi köy kahveleri oldu.CHP’li kadınlar köyün kadınlarını ise evlerinde ziyaret etti.

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, "CHP olarak milletin efendisinin yani köylülerimizin ayağına gidiyor ve bizden isteklerini dinliyoruz.Her ziyaretimizde onlardan aldığımız moral ve destekle daha da güçleniyor,ülkemizi bu durumlara düşüren AKP iktidarından hesap soracağımız gün için daha çok çalışıyoruz" dedi .

24 Mayıs 2008 Cumartesi

CHP Köylerden Aldığı Destekle Daha da Güçleniyor..



CHP İzmir İl Kadın Kolları İzmir'de gidilmedik köy bırakmamaya kararlı. Kadın kollarının yaklaşık iki senedir devam eden köy ziyaretlerinin yeni adresi Menemen'in Emiralem beldesine bağlı Çukur ve Belen köyleriydi. Ziyaret öncesi Menemen CHP Kadın kolu üyeleriyle buluşan il kadın kolları üyeleri önce Emiralem beldesinde ardında da köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm ziyaretler oldukça sıcak bir ortamda geçerken ziyaretlerin uğrak yeri diğer köy ziyaretlerinde olduğu gibi köy kahveleri oldu. CHP'li kadınlar köyün kadınlarını ise evlerinde ziyaret etti.

Yapılan sohbetlerde ortak şikayet konusu tarımın ve çiftçiliğin bugünkü iktidar tarafından bitirilmesiydi. Öyle ki köylüler bundan yıllar önce bir hasat zamanında sattıkları ürünle yeni tarlalar aldıklarını bugünse, masraf olmasın diye pazarlara gitmek yerine mallarını gerçek değerinin çok altında tüccarlara satmak zorunda kaldıklarını; bunun için de her yıl daha çok zarar ettiklerini belirtirken, sabırla ilk seçimleri beklediklerini ve köylüye bu eziyeti çektirenlere cevabı sandıka vereceklerini söylediler. CHP İzmir kadın kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu da yaptığı konuşmada "CHP olarak milletin efendisinin yani köylülerimizin ayağına gidiyor ve bizden isteklerini dinliyoruz. Her ziyaretimizde onlardan aldığımız moral ve destekle daha da güçleniyor, ülkemizi bu durumlara düşüren Akp iktidarından hesap soracağımız gün için daha çok çalışıyoruz" dedi. Ziyaret edilen köylerde CHP'nin yayın organı olan HALK gazetesi yoğun ilgi gördü ve tümü köylülere dağıtıldı.

22 Mayıs 2008 Perşembe

CHP’nin önceliği sağlıklı bir yaşam - Yenigün - 22 Mayıs 2008



CHP İzmir İl Kadın Kolları Sağlık Komisyonu tarafından yapılan kadın ve çocuk sağlığını korumayı amaçlayan sağlık taramaları devam ediyor. Bu sene ilki Bergama da yapılan sağlık taramalarının yenisi Çiğli’de gerçekleştirildi.

“Çözüm üretiyoruz”

Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinde yapılan taramalarda, özellikle orta yaş ve üzeri kadınlarda birçok hastalığın erken teşhis ve tedavi edilmesini sağlayan sinir testinin yanı sıra aile planlaması konusunda da kadınlara doktorlar tarafından eğitim verildi. Toplam 85 kadına verilen eğitimle birlikte 37 kadına da sinir testi uygulandı. Çocuklarında unutulmadığı taramalarda kadınlara çocuk bezleri de dağıtıldı. Sağlık taraması sonrası bir açıklama yapan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, sağlık taramalarının şu an CHP olarak en önem verdikleri çalışmaların başında geldiğini belirterek, "İzmir gibi büyük ve çağdaş bir kentte bile hala istediği zaman hastaneye gidemeyen veya gitmeye imkânı bulunmayan kadınlarımız var. Amacımız bu kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak, bunun içinde mümkün olan sağlık hizmetlerini onların ayaklarına götürüyoruz. CHP olarak laf değil insanlarımız için çözüm üretiyoruz" dedi.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

CHP'nin Önceliği Sağlıklı Yaşam..




CHP İzmir il kadın kolları Sağlık Komisyonu tarafından yapılan kadın ve çocuk sağlığını korumayı amaçlayan sağlık taramaları devam ediyor. Bu sene ilki Bergama da yapılan sağlık taramalarının yenisi Çiğli'de gerçekleştirildi. Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinde yapılan taramalarda, özellikle orta yaş ve üzeri kadınlarda bir çok hastalığın erken teşhis ve tedavi edilmesini sağlayan sinir testinin yanı sıra aile planlaması konusunda da kadınlara doktorlar tarafından eğitim verildi. Toplam 85 kadına verilen eğitimle birlikte 37 kadına da sinir testi uygulandı. Çocuklarında unutulmadığı taramalarda kadınlara çocuk bezleri de dağıtıldı. Sağlık taraması sonrası bir açıklama yapan CHP İzmir kadın kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu, Sağlık taramalarının şu an CHP olarak en önem verdikleri çalışmaların başında geldiğini belirterek" İzmir gibi büyük ve çağdaş bir kentte bile hala istediği zaman hastaneye gidemeyen veya gitmeye imkanı bulunmayan kadınlarımız var. Amacımız bu kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak, bunun içinde mümkün olan sağlık hizmetlerini onların ayaklarına götürüyoruz, CHP olarak laf değil insanlarımız için çözüm üretiyoruz" dedi.

CHP kadın kolları sağlık komisyonu tarafından yapılan test ve tahlil sonuçlarının sağlık taramasına katılan kadınların evlerine kadar gidilerek kendilerine iletileceği ve tedavi gerektiren durumlardaysa tüm tedavilerinin ve ulaşımlarının ücretsiz gerçekleştirileceği bildirildi.

13 Mayıs 2008 Salı

CHP'li Kadınlardan Anlamlı Ziyaret...



CHP İzmir İl Kadın Kolları Anneler günü sebebiyle Gürçeşme Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek huzurevinde kalan annelerin anneler gününü kutladı. Sadece geçtiğimiz pazar günü kutlanan nneler gününde değil huzurevinde kalan yaşlılarımızın her gün hatırlanması grerektiğini göstermek için ziyareti anneler günü ertesinde gerçekleştiren CHP'li kadınlar huzurevinde kalan tüm annelere hediyeler verdi.
Ziyarete ilişkin açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen KOŞANOĞLU "Huzurevlerinde kalan insanların durumu o ülkenin geçmişine ne kadar sahip çıktığını gösterir. Bizler CHP olarak huzurevi ziyaretlerimizi rutin bir şekilde yapıyor ve buralarda insanlarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve tüm İzmir'lileri her fırsatta huzurevlerini ziyaret etmeye çağıyoruz" dedi.

9 Mayıs 2008 Cuma

CHP'den Toplum Sağlığı İçin Kapsamlı Sağlık Taraması..




CHP İzmir kadın kolları sağlık komisyonu "Kadın ve Çocuk" sağlığı için başlattığı sağlık taraması için Bergama'daydı.Sağlık taramasında dört doktorla birlikte Bargama Gazi ve Selçuk mahallelerinde toplam 158 kadına "Sinir Testi"yapıldı.Özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan sorunların teşhisi ve tedavisinde çok önemli ipuçları verdiği belirtilen sinir testine yoğun ilgi gösteren kadınlara ayrıca gnel şikayetleri de soruldu.

Yapılan sağlık taranasının ardından bir açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu,yapılan tarama sonuçlarının sağlık komisyonu tarafından takip edileceğini ve bu sonuçların testi yaptıran tüm kadınlara evlerinde teslim edileceğini söyledi.Koşanoğlu"Çıkan sonuçlara göre tedavi edilmesi gereken vatandaşlarımızda evlerinden araçlarla alınacak ve tedavileri ücetsiz olarak yaptırılacaktır.CHP olarak sadece tarama yaparak değil vatandaşlarımızın sağlık durumlarını takip ederek ve gerekirse tedavi ettirerek kapsamlı bir iş yapıp başlattığımız işi yarım bırakmayacağız.Bu taramaları sırasıyla tüm İlçelerimizde gerçekleştireceğiz"dedi.

CHP'li Kadınlar Milletin Efendisiyle Buluşmaya Devam Ediyor..




CHP İzmir il kadın kolları Gülşen Koşanoğlu ve Seferihisar Chp ilçe başkanı Güler Boler yaptıkları ortak organizasyonla Hıdırellezde Seferihisar'ın Beyler köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.Beyler köyü köylülerinin geleneksel Hıdırellez pikniğine katılan Chp'li kadınlara köylüler büyük ilgi gösterirken Chp'den isteklerinide iletme fırsatı buldular.

Köylüler özellikle geçim kaynakları olan narenciliğin Akp iktidarı tarafından bitirildiğini bu iktidarın köylünün aç kalması ve topraktan uzaklaşması için herşeyi yaptığını belirtirken bu sene bir çok sebze ve meyvenin üretilmediği için vatandaşın bulamayacağını yada üç dört kat fazla fiyata satın alacağını belittiler.Vatandaşlar bu iktidardan kurtulmak için tek güvencelerinin Chp olduğunu ve Chp'ye tam destek verdiklerini söylerken,köylüyü bitiren uygulamaların hesabının Akp'den sorulmasını istediler.Köylülerin isteklerini dinleyen Chp kadın kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu ise yaptığı konuşma da"Gittiğimiz tüm köylerde bugünkü iktidardan hep şikayetler duyarken partimize verilen açık desteği gördük ve bu bizleri çok mutlu etti.Köylümüzü yoksul kesim haline getiren,üretmeyin ithal edelim anlayışıyla yandaşlarını zengin ederken ülkemizi yoksullaştıran Akp iktidarına dur diyecek tek gücün Chp olduğunu artık halkımız anlamıştır.Çığ gibi büyüyen destekle Chp üstüne düşeni yapacak ve köylümüzü yeniden milletin efendisi haline getirecektir"dedi.

Konuşmaların ardından Chp il ve Seferihisar kadın kolları üyeleri kazanların başına geçerek yıl içinde adanan adaklar için yapılan yemekleri pişirerek köylülerle birlikte Hıdırellezi kutladılar

6 Mayıs 2008 Salı

1 MAYIS'TA GÜNDOĞDU MEYDANINDAYDIK...




Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs etkinliğine CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak katılım sağlandı...

CHP 32. OLAĞAN KURULTAYINDAYDIK...






Cumhuriyet Halk Partisi 32. Olağan Kurultayı'na İzmir İl Kadın Kolları olarak katılım sağlandı.

3 Mayıs 2008 Cumartesi

CHP'Lİ KADINLARDAN PARTİ İÇİ EĞİTİME BÜYÜK İLGİ




Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl kadın kolları parti içi eğitim çalışmalarına ara vermeden devam ederken çalışmaların bu defaki durağı Çiğli ilçe başkanlığıydı. CHP İzmir kadın kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu'nun verdiği "Vücut dilini kullanma ve iknada yaratıcılık" konulu derse Çiğli kadın kollarına üye 60 kişi katıldı. Koşanoğlu derse başlarken yaptığı konuşmada "Konuşmamız ve tavrımızla vatandaşlar üzerinde iyi bir intiba bırakmamız ve insanlarımıza samimi yaklaşımlarda bulunmamız çok önemli.Bunları yaparken onlardan bir beklentimiz olmadığı sadece halktan birisi olduğumuzu anlatabilmemiz CHP'li olmanın farkını ortaya çıkaracaktır. Bunun içinde içimizde var olan halk sevgisini bu eğitimlerle pekiştirmeli ve bu sevgiyi gittiğimiz heryerede göstermeliyiz" dedi

Koşanoğlu eğitim sonunda tüm Çiğli'li kadınlara yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ederken,parti içi eğitim çalışmalarının artık dahada sıklaşacağını belirtti.