26 Ocak 2008 Cumartesi

CHP'li Kadınlar Kiraz'da - 26 Ocak 2008 - Yenigün






CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın halkın gerçek sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözümler üretmek amcıyla başlattığı ziyaretlerde bu kez de İzmir’in güzel ilçesi Kiraz da vatandaşlarla biraraya gelindi. Kiraz ilçe pazarında esnafla dertleşerek sorunlarını dinleyen kadınlar, her ilçede olduğu gibi Kiraz’da da kahvehaneleri de ziyaret etti. İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada "Kiraz ziyaretimizde her ilçemizde olduğu gibi vatandaşlarımızın öncelikli şikayeti yaşanan ekonomik sıkıntılar ve son zamanlarda ard arda gelen zamlar. Kirazlı vatandaşlarımız kendilerine seçimler öncesi verilen hiç bir sözün tutulmadığını, aksine işlerinin daha da kötüye gittiğini söylerken kandırıldıklarını geçte olsa anladıklarını belirtiyorlar" dedi. CHP’li kadınlar Kiraz ziyareti sırasında özellikle gençlerin sosyal hayatlarının hiç olmayışının sıkıntısını yaşadıklarını da tespit ederek bu konuyu Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’a aktardılar.

19 Ocak 2008 Cumartesi

CHP'li kadınlar Kemalpaşa'daydı - Yenigün - 12 Ocak 2008


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları İzmir’in ilçelerine yaptığı ziyaretlerine Kemalpaşa ilçesiyle devam etti.
İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu başkanlığında kadınlardan oluşan heyet Kemalpaşa merkezin yanısıra Nazar köy ve Örnek köyde de çalışmalar yaptı.
CHP’li kadınlar"Biz halkın partisiyiz gittiğimiz her yerde halkımızla içiçe samimi sohbet ortamlarında AKP’nin bu ülkeye verdiği zararları ve yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan ekonomideki yalanları anlatıyoruz" şeklinde konuşurken , İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu’da; yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların AKP iktidarına olan tepkisinin daha da arttığını ve AKP’ye oy verenlerin pişmanlıklarını gördüklerini belirtti.

Öğretmenlere CHP'den Davet - 23 Mart 2007 - Milliyet Ege

CHP İzmir İl Kadın Kolları'nın Eğitim Komisyonu üyeleri, 70 emekli öğretmeni ağırladı.

Buluşmada konuşan Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Gülşen Koşanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkma hazırlığında olduğunu öne sürüp, rejim ve devlet krizi gerilimi yaşandığını belirtti. Koşanoğlu, "Çankaya, dokunulmazlık zırhının arkasında, cumhuriyet değerleriyle oynayan, kurumları birbiriyle çatıştıranlara teslim edilemez" dedi. Türkiye'nin rejim ve devlet krizi gerilimini yaşadığını da belirten CHP'liler, 70 öğretmeni partiye davet etti.

14 Ocak 2008 Pazartesi

Kadınlar Köylerde Çalışıyor - Milliyet Ege - 12 Ocak 2008


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, ilçe ziyaretlerine Kemalpaşa ile devam etti. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu başkanlığındaki bir grup kadın, Kemalpaşa’nın merkezi ile Nazar Köy ve Örnek Köy’de vatandaşlarla görüştü. Kapı kapı gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP’li kadınlar, partinin yayın organı Halk gazetesini dağıttı. Köy kahvelerinde erkeklerle de sohbet eden kadınlar adına konuşan Koşanoğlu, ''Biz, halkın partisiyiz. Gittiğimiz her yerde halkımızla iç içe, samimi sohbet ortamlarında AKP’nin bu ülkeye verdiği zararları ve ortaya çıkmaya başlayan ekonomideki yalanlarını anlatıyoruz'' dedi. Halkın, AKP’ye olan tepkisinin her geçen gün arttığını ve oy verenlerin pişmanlıklarını gördüklerini belirten Koşanoğlu, ''CHP olarak anlattığımız gerçekler geç de olsa farkedilmeye başlandı. Ziyaretlerimizde halkımızın ilgisi bizleri çok mutlu ediyor'' diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Cumhuriyet Toplantısı - Türk Medya - 29 Ekim 2007


İZMİR (İHA) - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından "Herşeye Rağmen Cumhuriyet'in Dediği Olacaktır". ''Yaşasın Cumhuriyet" konulu basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ile CHP ilçe kadın kolları başkanları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, Laik Cumhuriyet'in 84. yılını coşkuyla kutladıklarını belirtti. Bu seneki kutlamaların önceki senelere göre biraz buruk olduğunu da ifade eden Koşanoğlu, "Yoksul ve mazlum bir halkın olağanüstü destanıyla, ulusal bağımsızlık mücadelesiyle kurulan Laik Cumhuriyetimiz'in 84. yılını acı ve sıkıntı içinde kutluyoruz. Çünkü Cumhuriyetimiz kuruluşunun 84. yılından sonra yaşamsal sorunlarla karşı karşıyadır" dedi. Laik demokratik Cumhuriyet'e ve bütünlüğe dönük saldırıların planlı, programlı olarak hayata geçirildiğini belirten Koşanoğlu, etnik ve mezhepsel farklılaşmaların körüklendiğini, terörün güçlenerek yaygınlaşmasıyla iç ve dış güvenliğini tehdit edildiğini söyledi. Sözde Ermeni Yasa Tasarısıyla ilgili yaşanan sürecin nitelik değiştirerek terör-sınır ötesi harekat-sıcak takip gibi iç ve dış gelişmeler haline geldiğini ifade eden Koşanoğlu, "İşimiz hiç de kolay değil. Türkiye'nin egemenliğiyle ilgili bu sorunlar geleceğimizi tehdit etmektedir" dedi. Yaşanan toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasi, ahlaki ve insani yaraların sarılmasının tarihi ve güncel bir görev olduğunu belirten Koşanoğlu, "Kulluk bilincinden yurttaş bilincine geçmeyi başaran, özündeki insani idealleri, devinimi kaybetmeyen devrimci Cumhuriyet'in gücü buna yeterlidir" diye konuştu.

CHP'li Kadınlar Pazarda Tezgah Başında - Haber İzmir - 16 Aralık 2007


CHP İzmir İl Kadın Kollarının tüm İzmir'i kapsayan ziyaret turlarında sıradaki ilçe Menderes'ti. Diğer ilçe ziyaretlerinden farklı olarak bu defa ilçenin pazayerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan CHP'li kadınlar pazardaki esnafın dertlerini dinledi ve esnafın içinde bulunduğu içler acısı hale bizzat tezgahların başına geçerek tanıklık ettiler.

Pazar esnafı işlerin çok kötü olduğu ve semt pazarlarında bile siftah yapmayan esnafların bulunduğunu belirterek ekonominin bu kadar iyi olduğunu söyleyenlerin hangi çarşı pazara gittiklerini merak ediyoruz derken,"bizim halimiz toplumun ne durumda olduğunu gösterir" şeklinde konuştular.

Esnafın dertlerini dinleyen ve bunların tek sorumlusunun AKP iktidarının, zengini daha zengin yoksulu yoksul daha yoksul yapan ekonomi politikaları olduğunu belirten CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, diğer üyelerle birlikte pazarda bulunan tezgahların başına geçti ve pazara gelen Menderes'li vatandaşlarlada sohbet etti.

CHP'de Kadınlar Önde - Yaşar Eyice'nin Köşe Yazısından - Haber Ekspres - 5 Ekim 2007

...Asıl CHP'liler kimler, size söyleyeyim mi? Hanımlar...

Milletvekili seçimlerinden önce, sadece ve sadece yakalarında CHP rozeti olan iki bayan masamıza gelmiş ve partilerine oy istemişlerdi. Uzun sayılabilecek bir süre de CHP'yi meth ettiler. Bunları yazmamın nedeni de, CHP Genişletilmiş İl Kadın Kolları Toplantısı'nın yoğun katılımla gerçekleştirildiğini öğrendiğim için. CHP İzmir İl Kadın Kollarının İzmir'in 28 İlçesinden örgüt kadın kolu başkanları ve üyeleri katıldığı toplantıya CHP İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Gülşen Koşanoğlu başkanlık etmiş. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Koşanoğlu konuşmasında , son seçimleri değerlendirirken, İzmir'de seçim sırasında en çok çalışanların kadınlar olduğunu söylemiş.

Az önce söyledim ya, ben de bu konuda kendisine katılıyorum.

İyi ki varsınız - Zafer Yapıcı'nın Köşe Yazısı - Haber Ekspres - 19 Haziran 2007

Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı kurtuluş mücadelesinin her anında yer alan, bu mücadeleye en büyük özveriyi ve desteği veren kadınlarımızdı. Cephede erkeğinin yanında çarpışan, sırtında mermi taşıyan, askerini giydiren, yediren, içiren yine kadınlarımızdı.
Kadınlarımız olmasaydı bu zafer kazanılabilir miydi?

Türk kadını inandığı bir davayı mutlaka kazanır. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'e inanıp onunla aynı yolda bu büyük davayı kazandıkları gibi... İnandılar, güvendiler, kazandılar. Sonunda bağımsız bir Türkiye'yi bizlere emanet ettiler. Huzurlarında saygıyla eğiliyorum...

Değerli okurlarım, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün ve rejiminin bugün de tehlike altına girdiğini görmezlikten gelmek mümkün mü? Kurtuluş Savaşı öncesinde Samsun'dan başlayan, Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta alınan kararlar Türkiye'nin geleceğini belirlemişti. Şimdi de Tandoğan'dan başlayan, Çağlayan'da, Manisa'da, Çanakkale'de, İzmir'de, Samsun'da atılan sloganlar, kavranan gerçekler ve hepsinden önemlisi büyüyen Atatürkçü bilinç Türkiye'yi aydınlığa çıkaracak. Bu buluşmaların baş mimarları yine kadınlarımız...

Kadınlar gücünü gösteriyor

Cumhuriyet buluşmalarımızda ellerinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla yüz binler, milyonlar olarak tıpkı kurtuluş öncesinde olduğu gibi tek bir yumruk olmadık mı? Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle kucaklaşmadık mı? Heyecanlanıp ağlamadık mı? Sevinip gülmedik mi? Peki bunlar niçin yapıldı? Amaç neydi? Asıl amaç "nasıl kurtuluruz" sorusuna anlamlı bir cevap bulmaktı. Amaç esaretten kurtulmuş, başı dik bir Türkiye, halkının yanında bir iktidar yaratmaktı. Amaç, yoksulluk, yolsuzluk, yandaşlık ve onursuzluk üreten bir zihniyet karşısında Mustafa Kemal'in Türkiye'sini yeniden kurmaktı... Atatürkçü bilinci daha da büyütmekti...

Değerli okurlarım, bu yönde bir mücadele elbette toplumsal ve siyasal boyutları da olan bir mücadeledir. Cumhuriyet bilincinin toplumsal düzeyde sahiplenilmesi, sahiplenişin sandıklara yansıması ve sandıklardan cumhuriyet bilincinin çıkması esas önemlisi. Türk kadınına bu konuda da inancımız sonsuz... Tandoğanlar, Çağlayanlar, Manisalar, Çanakkaleler, İzmirler, Samsunlar ve tüm kurtuluş mücadelelerimiz unutulmamalıdır. Mücadelemizin mantığının unutturulmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz. Ancak herkes bilsin ki mücadelemiz kadınlarımızın öncülüğünde sürecek. Haydi kadınlarımız; gücünüzü gösteriniz. Siyasi partilerdeki, sivil toplum kuruluşlarındaki, evlerdeki, tarlalardaki, çalışma hayatının her yerindeki kadınlarımız; Türkiye sizin ellerinizde şekillenecek! Şimdi kurtuluş zamanı...

Demokrasi aracı

Değerli okurlarım, cumhuriyeti, laikliği ve demokrasiyi birbiri ile kavgalı gibi sunmak isteyenleri çok iyi tanıyorsunuz. Cumhuriyeti ve laikliği demokrasinin karşıtı gibi gösterip halkı tavır almaya zorluyorlar. Bu çok tehlikeli bir yanlıştır. Kendileri demokrasiyi amaç değil araç olarak kullanmaktadırlar. Oysa demokrasi araç değil amaçtır. Demokrasi ancak laiklik ve cumhuriyet olduğunda yeşerir. Onun için cumhuriyetimize, laikliğe ve demokrasimize aynı değerde sahip çıkmalıyız. Üçünü gözümüz gibi korumalıyız. Çağdaşlık hedefine ancak bu şekilde ulaşabiliriz.

Çağdaş Türk kadını bu üç unsuru korumadaki azim ve kararlılığını da zaten alanlarda ispatlamıştır. Oyunları bozan olmuştur. Değerli okurlarım Türk kadının Cumhuriyeti sahiplenme konusundaki fedakarlığına iki örnek vermek istiyorum. 2005 yılında Sayın Deniz Baykal'ın Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve rejiminin tehlike altında olduğunu ve Türkiye'ye sahip çıkılması gerektiğini söylediği andan itibaren CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 28 ilçe örgütünü de harekete geçirerek siyasette çok rastlanmayan tarihi bir kararlılıkla toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürüttüler. İlçe ilçe, belde belde, sokak sokak dolaşarak bu bilinci yaymaya çalıştılar. Yüzlerce kadınımız cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin önemini CHP'nin çıkardığı kitaplarla, bildirilerle, broşürlerle, sözleriyle, eylemleriyle toplumsal dokumuza işlediler. Kitleleri uyarmaya, uyandırmaya çalıştılar. İşte bir siyasi partide fedakarca görev yapanlar; yine kadınlarımız...
Cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye gönül vererek, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve rejimine sahip çıkan çağdaş Türk kadınlarımız..."Güzel günler" göreceksek bir gün eğer, o günlerin gerçek yaratıcısı olacak kadınlarımız...

Önce Türkiye diyenler

Diğer bir örnek: Sayın Prof. Dr. Tülay Özüerman. Yine bu bilinci kamuoyuna gerek konferans ve panelleriyle gerekse köşe yazılarıyla anlatmaya çalışıyor. Halktan yana aydınlık bir anlayışı tükenmeyen bir kararlılıkla yayıyor. Cumhuriyet bilincini gerek sivil toplum kuruluşlarında ve siyasi partilerde, gerekse tüm toplumsal düzlemlerde anlatmaya çalışan o kadar fedakar insanlarımız var ki, isimlerini yazmaya kalsak kitaplar dolusu olur.

Bu çalışmalara katkı sunan, destek veren herkese saygılarımı sunuyorum... İyi ki varsınız. Sizler bu azim ve kararlılıkta olduğunuz sürece demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacaktır. İşte "Önce Türkiye" diyen fedakar, çağdaş Türk kadınlarımızın emekleri...

Kadınlar dert dinledi - Hürriyet Ege - 6 Temmuz 2007

CHP’li kadınlar Ödemiş’te esnafla biraraya geldi, sıkıntılarını dinledi. İzmir ve Ödemiş Kadın Kolları başkanları Gülşen Koşanoğlu ve Mualla Akgün, İlçe Başkanı Emin Öztürk, esnafı ziyaret etti. Esnaf, yüksek vergilerden yakındı. Ticaretin giderek zorlaştığını vergide reform beklediklerini söyledi. Esnafın, köylünün sorunlarını bildiklerini ve yakından izlediklerini belirten Koşanoğlu CHP iktidarında esnafın sıkıntılarının gündeme geleceğini ve çözüleceğini vaadetti, "Esnafın, köylünün, halkın derin bir nefes alması için vekillerimiz tüm güçleriyle çalışacak" dedi.

AKP'li Belediyeler izleniyor - Haber Ekspres - 10 Mayıs 2006 -

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, partisinin kadın kollarında görev yapan bayanların, AKP'li belediyelerin icraatlarını takip ettiklerini söyledi

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları başkanı Gülşen Koşanoğlu, AKP'li belediyelerin Cumhuriyet'in temel değerlerine saldırdıklarını öne sürerek, "AKP'li belediyeler, söz birliği etmişçesine irticai faaliyetlerde bulunup yayınladıkları kitap ve bildirilerde şeriat özlemlerini yansıtıyorlar. Kadın kollarımızda görev alan bayanların eşleri belediyede geri işlere veriliyor, esnaf ise dışlanıyorlar. Partili kadınlarımızla bu durumu izlemeye başladık. Uygulamalarını rapor halinde kamuoyu ile paylaşıp gerçek yüzlerini ortaya çıkaracağız. Bu raporları mektuplaştırıp posta kutularına atarak halka ileteceğiz" dedi.

Türk kadınını imajını bozdular

AKP iktidarı ile Türk kadınının dışardaki imajının da bozulduğunu iddia eden Koşanoğlu, "Türbanlı kadınlar, çarşaflı kadınlar ve toplumun diğer yarısı olan erkeklerden tecrit edilmiş kadınlar. AKP iktidarından önce, bu simgeler çevremizde daha az, bize daha uzak ve yabancıydılar. AKP iktidarı ile çoğaldılar, şimdi hayatımızın her noktasındalar. Artık, bünyeleri 3 Kasım 2002'de taktığınız maskeyi taşıyamıyor. Belki de Sayın Başbakan'ın bu karanlık tablodan haberi yoktur. Tıpkı o 6'ıncı maddenin Terörle Mücadele Yasası'na nasıl konduğundan haberi olmadığı gibi" diye konuştu.

Cumhuriyetin teminatı CHP'dir

AKP'nin bu uygulamaları yaparken hiç beklemediği bir dirençle karşılaştığını da söyleyen Koşanoğlu, "AKP iktidarı ile palazlanan din istismarcılarının aydınlık geleceğimize koyduğu ipoteği kaldıracak olan ve irtica kuşatması altındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı her zamanki gibi CHP'dir. İnsanların özgürlüklerini, cumhuriyetin kazanımlarının pazarlanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANI, BİNLERCE BAYANA MEKTUP YOLLADI - YENİ ASIR - 24 Ekim 2006


Koşanoğlu, partisinin tüm kadınlara değer verdiğini belirterek, "Gelin, el ele verelim; daha etkin olalım" çağrısında bulundu.

Kadınların siyasette aktif rol almaları için bir çalışma başlatan CHP, İzmir'deki tüm kadınlara birer mektup göndererek aktif olarak siyasete davet etti. Bunun için muhtarlıklardan mahallelerde yaşayan tüm kadınların listesini aldıklarını belirten CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu, binlerce mektubu posta kutularına bıraktıkları, bazılarına elden ulaştırdıklarını söyledi. Koşanoğlu, CHP'nin, kadınları siyasette manken olarak görmediği tek parti olduğuna dikkat çekti. Tüm kadınları, siyaset sahnesinde etkin olması gerektiğini kaydeden Kadın Kolları Başkanı Koşanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet devrimlerine inanmış, çağdaş kadınlarını tarihi sorumluluklar bekliyor. AKP, bugün ne yazık ki, kadınları siyasette dolgu malzemesi olarak kullanıyor. Vitrin için birkaç çağdaş görünümlü kadına ön planda yer veriyor, o kadar. Ancak CHP'de kadın ne vitrindir, ne manken, ne de dolgu malzemesi. İrtica kuşatması altındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı, her zamanki gibi biz kadınlar olacağız. Bu iktidarın kadınlarımızı, analarımızı kendi ortaçağ özlemleri haline getirmesine izin vermeyeceğiz."
Başkan Koşanoğlu, 10 günde 5 binden fazla mektubu kadınlara ulaştırdıklarını, çok olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu’ndan Açıklama - Menemen'in Sesi - 30 Mart 2007




Geçtiğimiz perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu yapılacak olan 11.Cumhurbaşkanlığı ile ilgili basın açıklamasında bulunarak laik, demokratik, bağımsız bir ülke olarak varlığımızı sürdürebilmemiz için sorumluluğun sadece siyasetçilerde değil sorumluluğun hepimizde, tüm vatandaşlarda olduğunu söyledi.
Beraberinde İl Sekreteri Zeynep Yapıcı, İl Kadın Kollarından Arzu Kuduğ, İl Yönetiminden Behice Seçkin ve Güler Yavaş ile Menemen’e gelen Gülşen Koşanoğlu CHP Hizmet binasında Menemen İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yıldırım ve İlçe Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiler.
Parti binasında yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin 11.Cumhurbaşkanını seçme sürecine girdiğini belirten Gülşen Koşanoğlu “Türkiye’nin Anayasa’ya sahip çıkan Laik, Demokratik, Cumhuriyetimizin temel değer ve kurumlarını içine sindiren, vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü koruma kararlığını taşıyan, kendisine oy verenlerin ötesinde millet gerçeğini de kavrayan, demokrasinin temel unsurlarından biri olan uzlaşmayı hayata geçirebilen, uzlaşma gerçekleşmeden siyasi istikrarın sağlanamayacağını görebilen; toplumla, devletin kurumlarıyla ve yurttaşlarıyla çatışma içinde olmayan, gereken hoşgörüyü, anlayışı, kucaklayıcılığı sergileyen; tarihsel çizgimizi, ana rotamızı, özümüzü, kimliğimizi, bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sahiplenen, saman altından su yürüterek ülkeyi kafasındaki toplum projesine doğru yönlendirmeyen bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır.” açıklamasında bulundu.
Yaptığı basın açıklamasının daha sonraki bölümünde ise dokuz milyonu kadın ve çocukların oluşturduğu on üç milyonluk bir toplumun emperyalizme karşı kurtuluş savaşı vererek bağımsız bir devlet kurduğunu da hatırlatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu yaptığı basın açıklamasını şu cümlelerle bitirdi; “Herkesin bildiği ve tanıdığı Başbakan Tayip Erdoğan yada temsilcisi olduğu AKP zihniyeti; Anayasanın öngördüğü görevleri tarafsızlıkla yerine getirmek için, bütün gücüyle çalışacağına Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namusu ve şerefi üzerine ant içse bile inandırıcı olabilir mi? AKP zihniyeti bilmelidir ki zulümle iktidar olunmaz, zulümle iktidar kalınmaz. Temelinde haram yatan iktidarla Çankaya’ya çıkılamaz.”
Yapılan basın açıklamasından sonra Gülşen Koşanoğlu genel merkez tarafından hazırlanan 11.Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili “Çankaya Kuşatması” adını taşıyan kitapçıklardan yeteri kadar Menemen İlçe Teşkilatına verdi.

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu Menemen’deydi - Menemen'in Sesi - 12 Temmuz 2007


CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ve Yönetim Kurulu, geçtiğimiz salı günü CHP Menemen İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Ziyaret esnasında Menemen CHP İlçe Başkanı Kadir Yıldırım ve Yönetim Kurulu, ilçemiz CHP Kadın Kolları Başkanı Mesude Kılıç’la birlikte Yönetim Kurulu’da hazır bulundu.
Koşanoğlu kendilerine bağlı 28 ilçeyi belli aralıklarla ziyaret ettiklerini fakat parti olarak zayıf oldukları taşra, belde ve köy ziyaretlerine daha bir önem verdiklerini söyledi.
CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu sözlerine şöyle devam etti: Nerelerde CHP olarak zayıf isek, oraların ziyaret sayısını arttırıyoruz. Bu Menemen’e beşinci veya altıncı ziyaretimizdir. Bugün Menemen’in ardından Emirâlem Beldesini, oraya bağlı Kır Mahalle’yi, Hasanlar ve Çukurköy’ü ziyaret edeceğiz. Emirâlem Beldesini daha önceden de ziyaret etmiştik. Fakat partimizin oradaki durumunu beğenmedik. Daha uzun soluklu bir çalışma gerektiğini düşündük. Bunun üzerine bir süre önce Emirâlem’de bir seçim bürosu açtık. Bugünde tekrar Emirâlem’i ziyaret edip, durumu yerinde göreceğiz.”